Schneider Electric, APC Local Edge Configurator ile partnerlerinin edge çözümlerine yardımcı oluyor

27/03/2018

• Local Edge Configurator, sunduğu sanal konfigürasyon ortamı ile tasarım, yapı ve dağıtım süreçlerini kolaylaştırıyor
  • Uyumluluk ve doğrulama testleri yapma ihtiyacını ortadan kaldırdığı için iş ortaklarının zaman ve maliyetten tasarruf ettiği bir sistem sunuyor
  • İş ortaklarının, müşterilerine sunduğu değeri arttırmalarına destek oluyor
Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında uzman olan Schneider Electric, dijital yazılım aracı APC Local Edge Configurator'ı sektöre sundu. APC Local Edge Configurator, iş ortaklarının özelleştirilmiş ve yüksek güvenilirlikli edge çözümlerini hızlı ve doğru bir şekilde planlamasını ve tasarlamasını mümkün kılıyor.

APC Local Edge Configurator ön entegrasyon kaynaklı karmaşıklığı ve genel maliyetleri önemli ölçüde azaltırken operasyonel verimliliği artırıyor. Ayrıca büyük uygulamalarda standardizasyon ve nihai olarak müşterileri için daha fazla değer sağlıyor.

APC Local Edge Configurator'iın sahip olduğu sezgisel ve kolay kullanımlı ara yüzle kapsamlı ve doğrulanmış edge mimarileri tasarlamak mümkün. Tak ve çalıştır modeliyle çalışan sistem, kullanıcılarına raf, monofaze kesintisiz güç kaynağı (UPS), güvenlik, güç dağıtımı ve yazılım sağlıyor. Böylece ihtiyaç halinde yedekliliği ve fiziksel güvenliği sunmuş oluyor.

Yeni Teknolojiler, Bilişim Alanındaki Tasarımlarda Dönüşüm Gerektiriyor

Klasik veri merkezleri gelişen teknolojiye ayak uyduramıyor. Üretim sürecindeki en küçük bir aksama dahi büyük kayıplara sebep oluyor. Bu nedenle de tüm uygulamalar giderek daha kritik hale geliyor ve erişim katmanında daha önce hiç olmadığı kadar kullanılabilirlik, güvenlik, yedeklilik ve sağlamlık gerektiriyor. Organizasyonu bozulmuş, güvensiz kablo dolapları içeren bu veri merkezlerinin yerini hızla dağıtık IT ortamları alıyor. Bunun sonucunda da bu sistemlerde bileşen uyumluluğunun belirlenmesi, tasarlanması ve sağlanması kanal organizasyonları için hem maliyet hem de zaman açısından kayıplar yaratıyor.

Bu sorunlara çözüm sunan APC Local Edge Configurator hızlı, esnek, kolay ve düşük maliyetli performansıyla göz dolduruyor. İş ortakları bu konfigüratörü kullanarak kabin, tek faz UPS, güvenlik donanımı, güç dağıtımı ve işletim sistemin bileşenlerinden oluşan ve tak-çalıştır olarak kullanılabilen bir onaylı edge mimarisi oluşturabiliyor. Böylelikle iş ortaklarımız müşterilerinin istediği hızda, sadelik ve düşük maliyette hizmet vermelerine olanak tanıyor. APC Local Edge Configurator bu özellikleriyle çağın getirdiği IoT taleplerini, gelir ve hizmet fırsatlarına dönüştürülmesini de sağlıyor.

APC Local Edge Configurator'ın sektörde önemli bir ihtiyacı karşıladığını dile getiren APC by Schneider Electric Kuzey Amerika Kanallarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Shannon Sbar; “Artan bilgiye gerçek zamanlı erişim ihtiyacı karşısında edge bilişim; veri toplama, işleme ve paylaşma yöntemlerini radikal bir şekilde değiştiriyor. Sonuç olarak edge uygulamaları iş açısından kritik hale geliyor ve kanal için giderek daha karmaşık hale gelen sistem bileşeni uyumluluğunu ve doğrulamasını sağlıyor. APC Local Edge Configurator bu engelleri ortadan kaldırarak iş ortaklarının tam entegre çözümleri kolayca tasarlamasını, test ve teslim etmesini mümkün kılıyor, rekabette öne çıkmak ve edge ile ilgili iş fırsatlarından maksimum ölçüde faydalanmak için ihtiyaç duyulan güç ve değeri yaratıyor. Bağlantılı Bir Dünyada Kesinlik sağlıyor.” şeklinde konuşuyor.

Tasarım, inşa, test ve entegrasyon aşamalarının tek yerde toplandığı bir platform
APC Local Edge Configurator, yüksek entegrasyon özelliğiyle müşterilerinin mevcut IT ekipmanı çevresinde fiziksel ortamı tam olarak özelleştirebiliyor. APC Local Edge Configurator, yüksek seviyede kullanılabilirlik, yedeklilik ve standardizasyon sağlar ve yaşanabilecek riskleri minimize ediyor. Çevrimiçi bir araç olan APC Local Edge Configurator mevcut APC fiziksel altyapı çözümlerinin tamamını içeriyor. Bunun yanı sıra otomatik olarak güncellenen kapsamlı bir kitaplığa da sahip. Tüm bunları sağlamak adına Cisco, Nutanix ve Dell EMC gibi önde gelen depolama, ağ, dönüştürülmüş ve hiper-dönüştürülmüş sistemlerden faydalanıyor.

Genel hatlarıyla APC Local Edge Configurator operasyonel verimliliği ve iş ortaklarının satışlarını artırmak amacıyla geliştirildi. Ayrıca şu özelliklere sahiptir;

• Kaydedilebilir tasarımlar: İş ortakları tasarımlarını daha sonra kullanmak üzere saklayabilir. Böylece uygulamanın mevcut müşteriler için ölçeklendirilmesi veya benzer mimarilerin birden fazla müşteriye dağıtılması kolaylaşıyor.
  • Farklı gönderim seçenekleri: Ürünler teker teker veya Cisco sertifikalı APC NetShelter SX tarafından Shock Packaging ile tasarlanmış ya da kapsamlı Micro Data CenterXpress ile oluşturulmuş tam entegre sistemler olarak gönderilebiliyor. İkinci seçenek ile sistem entegratörü iş ortakları, manuel entegrasyon için harcanan zaman ve maliyeti azaltabiliyor ve müşterileri için kolay kurulabilir bir ürün sağlayabiliyor.
  • Opsiyonel eşzamanlı hizmetler: Garanti ve garanti uzatımları gibi iş ortakları, ilk ve devamlı bakım ve APC Avantaj Planları benzeri ilave ürün ve hizmetleri kullanarak doğrudan ekleyebiliyor.
  • Özel proje yöneticisi: İş ortakları için lojistik ve tedarik zinciri süreci, satıştan teslimata kadar bir APC koordinatörü tarafından yönetiliyor. Aynı zamanda sevk durumu, teslimat ve muhtemel gecikmeler ile ilgili bilgi sağlanıyor.

APC Local Edge Configurator iş ortağı olabilmek için detaylı bilgiye www.apc.com/partners adresinden ulaşmak mümkün.