Schneider Electric, Dünya Çevre Günü’nde Dünya Kaynaklarındaki Limit Aşımına Dikkat Çekiyor

01/06/2018

• Dünya Limit Aşımı Günü’nü ileriye taşımak üzere Global Footprint Network tarafından geliştirilen ‘Karbon Ayak İzi Hesaplayıcısı’nı destekleyen Schneider Electric, Dünya Çevre Günü’nde sürdürülebilir bir gelecek için bireysel ve kurumsal sorumluluk almanın önemini vurguluyor.
    Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında uzman olan Schneider Electric, Dünya Çevre Günü’nde Dünya Limit Aşımı Günü’nü ileriye taşımak (#MovetheDate) için çağrıda bulundu.

İnsanlığın doğadan yıllık talebinin, dünyanın bir yıl içinde yeniden üretebileceği miktarı aştığı tarih olarak tanımlanan Dünya Limit Aşımı Günü, mevcut tüketim alışkanlıklarının değişmesi gerektiğine dair önemli bir gösterge. Çünkü yeryüzünde yaşamın sürdürülebilir bir şekilde devam edebilmesi için bu tarihin 2050 yılına dek yılda ortalama 4,5 gün ertelenmesi gerekiyor. Bugün insanlığın yarattığı ekolojik ayak izinin %60’ını oluşturan karbon bileşenini yarıya indirmek ise Dünya Limit Aşımı Günü’nü 89 gün erteleyebilir.

Bu konuya dikkat çekmek üzere Global Footprint Network ile iş birliği yapan Schneider Electric, bireylerin kendi çevresel ayak izlerini hesaplayabildikleri ‘Karbon Ayak İzi Hesaplayıcısı’nı (http://www.footprintcalculator.org/) destekliyor. Şirket, bir yandan küresel sürdürülebilirlik hedefleri ile bu alanda önemli çalışmalar gerçekleştirirken bir yandan da bireyleri Dünya Çevre Günü’nde bireysel önlemler almaya davet ediyor.

Dünyanın sürdürülebilirliği için hem bireysel hem de kurumsal olarak sorumluluk almanın hayati önem taşıdığına değinen Schneider Electric Türkiye “Bugün tüm insanlık olarak dünya kaynaklarını yenilenebilecekleri süreden %50 daha hızlı tüketiyoruz. Bu, tüm yaşamı riske ettiğimiz anlamına geliyor. Ancak hep birlikte bu senaryoyu tersine çevirebiliriz. Schneider Electric olarak akılcı çözümlerle birlikte hareket ederek bunu başarabileceğimize inanıyoruz ve bunu kanıtlayan önemli başarı hikayelerine imza atıyoruz. Örneğin; genişletilmiş tedarik zincirimizde karbon nötrlüğüne olan bağlılığımızın bir parçası olarak 2017 yılında RE100 üyesi olduk ve 2020 yılına kadar %80 yenilenebilir enerji kullanıyor olma hedefine odaklandık. Lojistik kaynaklı CO2 emisyonunu 2015-2017 arasında %10 azalttık. 2020'ye kadar her yıl enerji tüketimini %3,5 oranında azaltmayı taahhüt ediyoruz. Aynı zamanda 2015-2017 yılları arasında 3 yıl içinde 190 tesis, Çöp Sahalarına Sıfır Atığa Doğru hedefini benimsedik. Bu program sayesinde metal atıkların %99'unu geri kazanıyoruz ve metal olmayan atıkların sadece %3'ünü çöp sahasına gönderiyoruz. Tüm bunlar tutkuyla çalıştığımızda neler başarabileceğimizin kanıtı ve biz de bu yıl Dünya Çevre Günü’nde herkesi, ekolojik ayak izinin sorumluluğunu almaya ve dünyamız için bir adım atmaya davet ediyoruz” yorumlarında bulundu.