Turkey

Schneider Electric, kurumları Dünya Çevre Günü’nde sürdürülebilir bir dünya için harekete geçmeye çağırıyor

24/07/2018

• Schneider Electric Baş Strateji Sorumlusu Emmanuel Lagarrigue, Dünya Çevre Günü kapsamında kurumları uzun vadeli, sürdürülebilir iş modellerine geçiş yapmaya davet etti.
Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında uzman olan Schneider Electric, Dünya Çevre Günü kapsamında kurumların sürdürülebilirlik alanında birer aktivist olarak hareket etmelerinin önemini vurguladı.

Kurumların sürdürülebilir olmayan modellerle kısa vadeli kazanç sağlamasının uzun vadede tüm insanlık için tehdit oluşturduğunu belirten Schneider Electric Baş Strateji Sorumlusu Emmanuel Lagarrigue; “İklim değişikliğinin ele alınması ve sınırlı kaynakların korunması, gezegenimizin karşı karşıya olduğu en önemli iki sorun. İklimi dengesiz hale getirdiğimize ve çevreyi kirlettiğimize dair bilimsel kanıtlar bulunmasına rağmen birçok kuruluş sürdürülebilir olmayan ekonomik modellerle çalışmaya devam etmekte. Bu davranışlar ekolojik bir tehdidin yanı sıra insan sağlığı ve ekonomi için de hayati riskler oluşturuyor. Bununla birlikte artık tüm iş dünyası tarafından anlaşılması gereken bir gerçek var; uzun dönemde sürdürülebilirlikten taviz vererek kısa vadeli hedeflere odaklanan şirketler hayatta kalamayacak. Araştırmalara göre; gerçek anlamda ileriye yönelik düşünerek faaliyet gösteren şirketler 2001'den bu yana, hemen hemen her mali kritere göre sektördeki rakiplerinden daha iyi performans gösteriyorlar. Ayrıca sürdürülebilirlik faaliyetleri yürüten şirketler için yatırım geri dönüşü her zamankinden daha yüksek bir seviyede. Yenilenebilir enerji ve enerji depolama gibi dağıtık enerji kaynaklarının fiyatlarındaki hızlı düşüş ve kurumsal enerji verimliliği ile şirketler maliyetten tasarruf ederken, sürdürülebilirliğe önem veren finansal kurumlar ve yatırımcı taleplerini de karşılayabiliyor. Dolayısıyla kurumsal sürdürülebilirlik alanında birer aktivist gibi hareket etmek, şirketlerin sürdürülebilirliği açısından da önem taşıyor. 180 yılı geride bırakan Schneider Electric bu alanda öncü çalışmalara imza atıyor ve bu deneyimini iş dünyasıyla paylaşmaya hazır” dedi.

Bu yıl “Plastik Kirliliğini Yenmek” teması ile kutlanan Dünya Çevre Günü’nde şirketler, plastik kirliliğini nasıl azaltabilecekleri konusuna odaklanacaklar.