Schneider Electric, “Global Aile İzni” politikasını açıkladı

30/04/2018

• Schneider Electric, evlat edinme, doğum, yaşlı bakımı ve ağır hastalık gibi durumları kapsayan yeni “Global Aile İzni” politikasını açıkladı.
  • “Global Aile İzni” politikası Ocak 2018'den itibaren ABD, Meksika, Çin ve Hindistan’da, Ocak 2019'dan itibaren de tüm dünyada yürürlüğe girecek.
Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında uzman olan Schneider Electric, Çeşitlilik ve Katılım taahhüdünü güçlendiren adımlar atıyor. Son olarak şirket yeni Global Aile İzni politikasını açıkladı. Buna göre; birincil derecede ebeveynler, doğal doğum ve evlat edinme durumunda 12 hafta, ikincil ebeveynler ise 2 hafta izin kullanabilecekler. Aile politikası yaşlılık veya ciddi bir sağlık durumunu da kapsıyor. Çalışanlar artık yaşlı bakımı veya ağır bir sağlık durumu için 1 hafta izin alabilecekler. Ailenin bir üyesinin ölümü durumu söz konusu olursa da 1 haftalık yas izni alabilecekler.

Politika, Ocak 2018'den itibaren ABD, Meksika, Çin ve Hindistan'ı içeren 40'tan fazla ülkede kademeli olarak, Ocak 2019'dan itibaren de dünya çapında %100 oranında uygulanmaya koyulacak. Bu ülkelerden herhangi birinde yasal zorunluluk daha sıkı bir yönetmeliğe sahip olsa da yine yüksek olan standartlar uygulanacak. Herhangi bir ülke içinde uygunluk yerel yasalara ve Schneider Electric'in sağladığı faydalara uygunluğa göre farklılık gösterebilir.

Hem sosyal yaşamda hem de iş hayatında mutluluk

Bu politikayla Schneider Electric, çalışanlarına en önemli anlarında ücretli izin veriyor, özel yaşamlarını ve işlerini daha iyi yönetmelerini sağlıyor. Aile, yaşam ve iş tanımının her geçen gün değiştiğini göz önünde bulundurarak hazırlanan plan, yeni doğan bir bebeğin karşılanması, hasta veya yaşlı bir aile üyesinin bakımı ve aile üyelerinden birinin kaybında yas süreci gibi temel yaşam aşamalarını içeriyor. Şirket yeni politikanın yöneticiler ve çalışanlar tarafından anlaşılmasını ve desteklenmesini sağlamak amacıyla kaynaklar sağlamayı da planlıyor.

Bu politikayla çalışanların sosyal ve iş yaşamlarındaki denge için önemli bir adım daha attıklarını dile getiren Schneider Electric İnsan Kaynakları Direktörü ve İdari Başkan Yardımcısı Olivier Blum; “Herkese her yerde eşit fırsatlar sunmayı oldukça önemli buluyoruz. Tüm çalışanlarımıza, en iyi şekilde katkıda bulunmaları için kendilerini değerli ve güvende hissettirmek bizim görevimiz. Bu amaçla attığımız adımlar ise “Global Aile İzni” politikasını şekillendiren bir sektör lideri olmamızı sağladı. Çeşitlilik ve katılım ayrılmaz bir parçamız ve bizi diğer şirketlerden ayrıştırır. Yenilikçiliği, katılımı ve yüksek performansı bu sayede sağlıyoruz” dedi.