Data Center Türkiye Konferansına Schneider Electric ürünleri damga vurdu!

• Schneider Electric, SmartBunker FX” Mikro Veri Çözümünü ilk kez Data Center Türkiye’de görücüye çıkarttı.
  • Fikir önderlerinin bir araya geldiği etkinlikle, Schneider Electric Türkiye, İran ve Orta Asya IT İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Demirkol, konferansta ‘Mikro Veri Merkezleri ve Sınır Bilişim’ başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

İstanbul, 16 Mayıs 2018 – 2013 yılından beri düzenlenen ve bu sene 5.si gerçekleşen Data Center Türkiye Konferansı, “Veri Merkezlerinin Geleceği ve Bulut Teknolojilerinde Hibrit Yapılanma” ana temasıyla 8 Mayıs 2018 tarihinde Wyndham Grand Levent Hotel, İstanbul‘da düzenlendi. İlki 2013 yılında Bilişim Altyapı Sistemcileri Derneği ‘’BASID’’ tarafından gerçekleştirilen konferans, bu yıl BASID ve BICSI “Building Industry Consulting Service Industry’’ iş birliği ile organize edildi. Schneider Electric’in Platin sponsor olduğu etkinlikte, Schneider Electric Türkiye, İran ve Orta Asya IT İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Demirkol da konuşmacı olarak yer aldı.

Demirkol, ‘Mikro Veri Merkezleri ve Sınır Bilişim’ başlıklı konuşmasıyla konuya küresel ölçekli bir bakış açısı sundu. Demirkol; “Günümüzde işlenmesi gereken veri, hızla büyürken, esnek çözümler giderek ön plana çıkıyor. Ancak hızla gelişen ve farklı lokasyonlarda oluşan büyük verinin işlenmesi tek bir veri merkezinin sunduğu kalite ve güvencede sağlanamayabiliyor. Bu nedenle, özellikle şubeleşmiş yapılarda her şubede tüm veri merkezi özelliklerini bir kabinde toplayabilmek, kurumlara güvenlik, verimlilik ve esneklik kazandırıyor. Schneider Electric olarak bu konuya yönelik yenilikçi çözümler geliştirerek veri merkezlerinde kapasite artırmanın ve soğutma kontrolü olmayan ortamlarda veri merkezi özellikleri sunmanın en kolay, en hızlı ve en güvenilir yolunu sunuyoruz. Schneider Electric’in Mikro Veri Merkezi Çözümleri, tak-çalıştır yapıda ve sertifikasyona sahip olarak tasarlanmış soğutmasından PDU ve UPS’ine, ortam izlemesinden fiziki güvenliğe kadar her özelliği bünyesinde barındıran bütünleşik çözümlerdir” şeklinde konuştu.

Schneider Electric, SmartBunker FX’i Data Center Türkiye etkinliği ile birlikte ilk kez görücüye çıkmış oldu. Etkinlikte katılımcılar Mikro Veri Merkezi çözümü SmartBunker FX’i de inceleme fırsatı buldu. SmartBunker FX güvenli, yalıtımlı ve sağlam bir muhafaza içinde UPS, In-Row soğutma ve yönetim sistemleri birbirine entegre; kurulumu kolay ve yüksek düzeyde korunan bir mikro veri merkezi çözümü olarak tanıtıldı.

Her ünite, IT ekipmanlarının kolay ve güvenli bir şekilde yönetilebilmesi için bir “tak ve çalıştır” olarak dizayn edilmiş; UPS, PDU, aktif soğutma, çevre sensörleri ve uzaktan yönetim yazılımı bünyesinde standart olarak barındırıyor.

www.schneider-electric.us/