Schneider Electric, Fortune'un Dünyanın En Beğenilen Şirketleri 2018 listesinde!

15/02/2018

• Schneider Electric, Fortune’un Dünyanın En Beğenilen Şirketleri 2018 listesine girmeye hak kazandı.
  • Şirket, elektronik sektöründe 2017'ye göre 3 basamak yükselerek 5. sıraya yerleşti.
  • Son ödül, Schneider Electric'in yenilikçilik ve sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığını ve çalışanlara sağlanan anlamlı hedefleri yansıtıyor.
  • Listede yer almak için 9 ayrı kriterde en yüksek puanı almak gerekiyor.

Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında uzman olan Schneider Electric, Fortune tarafından yayınlanan Dünyanın En Beğenilen Şirketleri listesine girmeye hak kazandı. Geçtiğimiz yıl 8. sırada yer alan şirket bu sene 3 basamak ilerleyerek 5. sıraya yükseldi.

Yayınlanan liste, sektörlerinde en yüksek gelir elde eden ABD ve Fortune 500 şirketleri arasında yapılan anketlere dayanıyor. Her sene olduğu gibi bu sene de çalışmada değerlendirmeyi yapan uzmanlar alanında başarılı yöneticiler, direktörler ve analizciler arasından seçildi. Listenin kriterleri ise oldukça kapsamlı. Şirketlerin bu listeye girebilmesi için belirlenen 9 alanda en yüksek puanları almaları gerekiyor. Bunlar; yenilikçilik, insan yönetimi, kurumsal varlıkların kullanımı, sosyal sorumluluk, yönetim kalitesi, finansal sağlamlık, uzun vadeli yatırım değeri, ürün ve hizmet kalitesi ve küresel rekabet gücü.

Uygun Fiyatlı, Güvenilir ve Temiz Enerji Üretimi ile Gelen Başarı

Schneider Electric İnsan Kaynakları Direktörü Olivier Blum, şirketin Fortune listesinde elde ettiği başarıyı şu şekilde yorumladı; “Bu prestijli ödülü aldığımız için mutluyuz. Schneider Electric olarak biz herkes için uygun fiyatlı, güvenilir ve temiz enerji sağlamayı ve çeşitli ve kapsayıcı bir organizasyon oluşturmayı kendimize amaç edindik. Diyebilirim ki sürdürülebilirlik şirketimizin DNA’sına kazındı. Bu durum bizim yenilikçi reflekslerimizi dinç tutmamızı sağlıyor. Böylece bir fark yaratmış oluyoruz.”

Schneider Electric, cinsiyet eşitliği performansı barometresi sağlayan Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi de dahil olmak üzere sürdürülebilirlik ve katılımı teşvik eden sektörel sıralamalarda düzenli olarak yer alıyor. Schneider Electric için bu ödüller, şirketin kapsayıcı farklılık kültürüne güçlü bağlılığını ve toplumsal cinsiyet eşitliğini artırmaya yönelik çabalarının bir sonucu ve yeni girişimlerin destekçisidir.

www.schneider-electric.com