Schneider Electric, Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi'ne kabul edildi

29/01/2018

• Schneider Electric, 2018 Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi'ne girmeye hak kazandı.
  • Endeksin başlıca hedefi cinsiyet eşitliği performansı hakkında karşılaştırmalı bilgi sunmak ve toplumsal cinsiyet konularında farkındalık yaratmak.

Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında bir uzman olan Schneider Electric, 2018 Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde yer aldı. Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi, dünya genelinde ve tüm sektörlerde cinsiyet eşitliği performansını ölçüyor. Bire bir yapılan anket sonuçlarıyla şekillenen çalışmaya şimdiye dek dünya çapında 104 şirket kabul edildi.

Konuyla ilgili olarak Schneider Electric İnsan Kaynakları Direktörü ve İdari Başkan Yardımcısı Olivier Blum şunları ifade etti; “Çeşitlilik ve katılım Schneider Electric’in vazgeçilmez birer ilkesi. Bizler herkese, her yerde eşit fırsatlar sunmayı hedefliyoruz. Tüm çalışanlarımızın kendilerini değerli ve güvende hissettirmeleri için çalışıyoruz. Bu da onların şirkete en iyi şekilde katkıda bulunmalarını sağlıyor. Cinsiyet eşitliğine önem veren bir işveren olarak gösterdiğimiz çabaların neticesinde de Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’ne kabul edildik. Endekste yer almamız, farklılıklara değer veren, kapsayıcı bir kültür yaratma konusundaki kararlılığımızı güçlendiriyor”.

İş Dünyasında Şeffaflığı Teşvik Eden ve Cinsiyet Konularında Farkındalığı Artıran Endeks

Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi 2016 yılında finans hizmetleri sektörü ile sınırlı olarak başladı. İlk kez bu yıl, piyasa değeri 1 milyar ABD doları veya fazlası olan ve hisseleri ABD borsasında en az bir kez işlem görmüş her sektörden şirkete açıldı. Endeks üç amaçla hareket ediyor; yöneticilere ve yatırımcılara toplumsal cinsiyet eşitliği performansı hakkında karşılaştırmalı bilgi sunmak, şirketlerin kurumsal açıdan bu konuda kendilerini ifade etmelerini teşvik ederek piyasalarda daha fazla şeffaflık sağlamak ve toplumsal cinsiyet konularında farkındalık yaratmak.

Bloomberg Başkanı ve U.S. 30% Club Kurucu Başkanı Peter T. Grauer Schneider Electric’in endekste yer almasıyla ilgili olarak; “Schneider Electric, çeşitli endüstrilerde toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen çalışma ortamları yaratma çabaları nedeniyle 2018 GEI'ye dahil edildi. Endekste yer alan tüm şirketler, diğer kuruluşlara, yenilik yapmaları ve çeşitlilik arz eden ve kapsayıcı işyerleri için giderek artan talebe yön vermeleri için önemli bir örnek oluşturuyor” şeklinde konuştu.

Endeksi oluşturmak için hazırlanan anket verileri şirket içinde doğrulama, performans izlemeyi tartışma ve toplumsal cinsiyet politikaları ve uygulamaları için hedefler belirleme yönünde şirketleri teşvik edecek ayrıntılar içeriyor. Ankette dört ana konu öne çıkıyor; cinsiyet istatistikleri, şirket politikaları, ürün sunumu ve topluluk katılımı. Toplam 60 soru bulunan ankete 77 veri alanı dahil edildi. Anketi tamamlayan şirketlere, hem ifade hem de veri mükemmelliğini temel alan bir puan veriliyor. 2018 endeksinde yer alan katılımcılar, 2016 mali yılı verilerini temel aldılar.

Schneider Electric Endekse Yüksek Puanlarla Girdi

Schneider Electric, üst yönetim taahhütleri, topluluk katılımı, uygulamalar ve politikaları sayesinde anketten oldukça yüksek puan aldı. Bu performans şirketin, olumlu değişimi teşvik eden ve ilerlemesini izleyen sayısız girişimi yansıtıyor. Schneider Electric'in bu konuda dinamik kalmasını sağlayan girişimlerinden biri de üç ayda bir yayınlanan Gezegen ve Toplum Barometresi. Gezegen ve Toplum Barometresi, sürdürülebilir kalkınma adına belirlenmiş 16 önemli göstergeyi değerlendirerek raporluyor. Bu göstergelerden biri de cinsiyete dayalı ücret eşitliği. Bu doğrultuda şirket 2017'de cinsiyete dayalı ücret eşitliği sürecinin kapsadığı ülkelerde çalışan personel oranını %85’ine ulaşma hedefini gerçekleştirdi.

Schneider Electric’in bu konuya verdiği önemi vurgulayan Olivier Blum, “İşyerinde toplumsal cinsiyet eşitliği sadece, yapılması gereken doğru ve adil şey değildir; aynı zamanda bireylerin potansiyellerini tam olarak gerçekleştirmelerine, becerilerini geliştirmelerine ve yüksek verimlilik düzeylerine ulaşmalarına yardımcı olmak açısından da çok önemlidir. Toplumsal cinsiyet eşitliği, insanlar cinsiyetlerinden bağımsız olarak aynı ödüller, kaynaklar ve fırsatlara erişebildiğinde ve bunları kullanabildiğinde elde edilir. Schneider Electric'in DNA’sında da farklılıkları kabul etmek ve bunlara değer vermek yer alıyor” dedi.

Bunların yanı sıra Schneider Electric, IMPACT 10x10x10'un Şampiyonu olarak HeForShe hareketiyle ortaklığına devam ediyor. HeForShe hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşmak mümkün.